Persoane interesate

luni, 27 septembrie 2021

Octombrie, luna deciziilor. Energii generale.

 


Sub influența unui Mercur retrograd, ultimul pe anul acesta, care începe de azi, 27 septembrie și se va termina pe 18 octombrie, sper să reușesc să fiu cât mai coerentă, și să nu-l las (pe Mercur (R) desigur) să își facă de cap.

Luna Octombrie, pe fondul lui Mercur retrograd, vine cu surprize și o serie de decizii destul de impactante. 

Dacă luăm în calcul și Venus în Scorpion, până pe 7 octombrie, care aduce cumva la suprafață secrete bine păzite, vom vedea cum surprizele reflectate în etalarea tarot își vor dezvălui efectele.

Așa cum știți, etalările mele sunt intuitive, nu urmează nicio etalare clasică, iar pentru octombrie am simțit să extrag 6 cărți, clarificate cu alte 6.

Să trecem la treabă.


Energia de foc a Reginei de Bâte, cea care deschide etalarea, confirmă pasiunea erotică a lui Venus în Scorpion. 

Cand planeta iubirii este in Scorpionul cel sexy si misterios, nu vorbim despre dragoste naivă, adolescentină, ci despre pasiune intensa, despre dramatism, despre loialitate si obsesii, despre lupte de putere.

Venus  este micul benefic, este planeta frumusetii, a iubirii si a banilor. Adică, luate per total, reprezintă exact ce-si poate dori orice om.

Regina de bâte iese să ridice la suprafață cu forța unei tornade acele dorințe neîmplinite, pe plan erotico-afectiv, îndeosebi pentru zodiile de foc, Berbec-Leu-Săgetător, fie că vorbim de nativi sau cei cu ascendent în aceste zodii. Fiți pregătiți pentru declarații de dragoste furtunoase, iubiri născute intempestiv, aventuri apărute din neant.

Regina de bâte se clarifică cu o altă regina, Regina de săbii, care vine să aducă însă și un strop de rațiune si de clarificare a nebuloaselor din mintea noastră, vine să ne aducă soluții și să ne ajute să nu pierdem direcția și drumul corect.

Cartea Îndrăgostiții, confirmă că accentul va fi pus pe relații și parteneriate de tot felul în luna octombrie. Problema va fi însă cu capacitatea de implicare a unora dintre noi. Pentru unii, 8 de cupe care clarifică Îndrăgostiții poate fi dorința de a căuta altceva, de a lăsa în urmă o relație care și-a atins scopul și de a alege un alt drum, valabil în mod special pentru zodiile de apă  nativ sau ascendent, Rac-Scorpion-Pești.

Unii vor închide uși ale trecutului, vor căuta aventura unui nou început, lucru dovedit de apariția arcanelor majore Lumea și Nebunul. 

Clar, mulți dintre noi vom pune fericiți punctul final al unei situații, al unei colaborări, al unei relații, și o vom face liniștiți, pe deplin convinși că este cel mai bun lucru pe care îl putem face.

Lumea anunță finalul unui ciclu, renaștere, reinițializare, confirmată și clarificată cu Nebunul. Este indicat să avem curaj, să o luăm de la capăt, să începem un drum nou și pe deplin necunoscut, plin de aventură și surprize.

Avem și curaj, dar vom avea și capacitatea și puterea de manifestare a Magicianului, următoarea carte etalată, clarificată cu puterea interioară și mulțumirea de sine a lui 9 de cupe.

Ideea este să știm să folosim puterea mistică a Magicianului, avem puterea alchimistului legendar, dar trebuie să avem capacitatea de a ne pune limite, pentru a nu face rău celor din jur, manipulând după bunul plac persoane și împrejurări, doar spre folosul propriu.

3 de bâte aduce dorința de a pune în practică  planuri mari, proiecte, planificarea unor călătorii cu scop profesional sau pentru recunoașterea unor merite. 

Problema vine cu 10 de săbii care este cartea finalurilor, a pierderii, sau a renunțării, poate că ne dorim prea mult să facem anumite lucruri, să obținem anumite beneficii, și nu înțelegem că nu e momentul să insistăm pe acele planuri pentru care nu suntem încă pregătiți să acționăm.

Răbdarea și pasul înapoi sunt cuvintele cheie, să încercăm să privim o eventuală înfrângere (10 de spade) ca pe o sansă pe care Universul și Mercur retrograd ne-o dau ca să găsim și să îmbrățișăm alte soluții pentru a ne atinge scopul.

6 de monede vine să ne arate că e bine să fim generoși, în special zodiile de pământ, Taur-Fecioară-Capricorn, nativi sau cu ascendent și să dăruim din preaplinul nostru, dar 7 de săbii, ne cere să fim atenți cui dăm atenția și resursele noastre, pentru că e posibil să fim cumva folosiți și să se profite de faptele noastre bune. Atenție în special nativii și cei cu ascendent în zodii de aer, Gemeni-Balanță-Vărsător.

Tranzitul lui Venus prin Scorpion este un moment prielnic de a aprofunda relatiile si de a elimina din ele tot ce este fals, dar, atenție mare la Mercur retrograd și la felul în care ne exprimăm sentimentele, pentru că putem fi confuzi, să ne pierdem în cuvinte, să nu ne facem bine înțeleși.


Strict pe plan emoțional, al relațiilor și al iubirii, luna Octombrie este o lună a deciziilor, a clarificărilor și al găsirii drumului spre sufletul pereche. 

Pentru unii, cartea 13 - Separarea, va aduce o transformare, o schimbare majoră, chiar o despărțire sau un divorț, dar toate acestea sunt doar o modalitate de a termina cu ceva devenit toxic, sau cu ceva care blochează ca ceva nou ce trebuie să se întâmple, să aibă loc.

Atunci când vechiul este lăsat în urmă, când acea transformare adusă de univers este îmbrățișată și acceptată, abia atunci intră noul în viața noastră, reprezentat în etalare de cardul 6, Îndrăgostitul, care aduce cu el pasiunea pură. Astfel, se prea poate ca iubiri platonice să se transforme în iubiri trăite din plin cu trupul și cu sufletul, chiar dacă ascunse de ochii lumii. 

Pentru mulți, va apare un nou partener, o nouă iubire, care poate fi "the one". Unii își vor întâlni astfel jumătatea, unii vor da o nouă șansă unei persoane din trecut, poate o împăcare cu un fost partener.

Pentru puțini, va apare o dragoste karmică, neîmplinită în trecut, care acum iese la iveală și iși va cere drepturile.

................

Intensă luna lui Brumărel, dar abia aștept să intru in acea energie.

P.S. Voi incerca în limita timpului disponibil să fac etalări pe fiecare zodie în parte.

.......

Și nu uitați, până data viitoare, iubiți-vă mult, mult!

A.R.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu