Persoane interesate

marți, 14 septembrie 2021

Te DORESC vs. Te IUBESC

Te doresc sau te iubesc? 
Te doresc pentru că te iubesc, sau te iubesc, pentru că te doresc...? 

Care să fie răspunsul corect? Pentru că diferența este acolo, o știm cu toții. 

Bun găsit, dragilor. 

Ei bine, răspunsul corect este că nu există un răspuns corect. Pentru că simțim atât de mult, și atât de diferit, chiar pentru una și aceeași persoană de-a lungul timpului, într-o relație, oficială sau ascunsă, asumată sau nu, manifestată sau nu.

Voi încerca, făcând o aserțiune cu cărțile de tarot să fac puțină ordine în acest haos, pe care cele două verbe, "a dori" și "a iubi", sunt susceptibile de a-l crea. 

Dacă aveți curiozitatea să analizați imaginile, veți observa cum acele simboluri exprimă, exact diferența.

Nu mă voi adresa celor inițiați în știința tarotului, voi vorbi doar despre imagini în sine.
 
Asul de cupe și doi de cupe, în tarot, simbolizează iubirea profundă, iubirea supremă, sufletele pereche și destinate. Iubirea care nu cere, doar oferă constant, pentru că știe că oferind totul, va primi totul.
Emoție, senzorial, spiritualitate.

Elementul comun este apa, și acele cupe ale iubirii, care se umplu constant, de-a lungul intregului ciclu lunar, de la luna nouă la luna plină. 
Vedem masculinul și femininul, cartea cu numărul 2, perechea, echipa, parteneriatul, oglindirea unul în celălat. Destinul întrepătruns.

 Aceasta ar fi iubirea necondiționată, lipsită de interes și de egoism, cel puțin în teorie. Vorbim clar despre un ideal, o utopie, puțin probabil să o intâlnim la persoane obișnuite.

De cealaltă parte, avem dorința. Fizicul, materialul, atingerea.

Asul de bâte și Indrăgostiții. Avem focul, avem pasiune, avem căldură și energie, și evident simbolul masculinității. Îndrăgostiții reprezintă perechea primordială, care iese din fluidul iubirii necondiționate, căutând pasiunea și împlinirea fizică a dorinței.

Revenind pe tărâmuri solide, ieșind din sfera ezotericului, înțelegem că atracția fața de o persoană anume, ține de fizică, de chimie, de feromoni și forme. De corp, de miros, de materie. De sex.

Suntem atrași de anumite persoane, de un amalgam al acestor elemente, și la momentul potrivit - aproape niciodată anticipat - apare dorința. 

"Te doresc" este întotdeauna verbul care este caracteristic acestei faze a unei relații. 
Întâi dorim cu trupul, pentru că rațiunea este bombardată de stimuli. Ne place, ne dorim, vrem să atingem, să obținem. 

Nu vedem defectele celuilat, sub acțiunea acelorași stimuli, e faza în care vedem ceea ce ne dorim să vedem, și ignorăm orice altceva.

Uneori, aici ajungi să spui "te iubesc", doar pentru a obține consumarea primitivă, e un fel de "te iubesc pentru că te doresc pentru mine, lângă mine, în mine, pe mine, sub mine, etc."

Este ceea ce eu numesc "îndragosteală", este tranzitul relației spre next level. 
Aici începem să deschidem ochii, conștientizăm că nu totul e perfect, pufos, călduț și confortabil. 

Acum este momentul când intră în acțiune rațiunea, acum știi dacă e cazul să te implici, analizezi viitorul relației, conștientizezi defectele celuilalt și decizi dacă le accepți sau nu.


Dacă da, în această fază, când începi să dezvolți sentimente profunde, "te iubesc" nu mai este "te iubesc pentru că te doresc", devine "te iubesc pentru că tie îți e bine când te iubesc". Nu mai ești egoist, și nu mai spui "te iubesc, așadar fă-mă fericit/ă", ci spui "te iubesc, pentru că vreau să fii fericit/ă".
Sau pe scurt, oferi, nu doar primești.

Când ajungi aici, în această fază a relației, înseamnă că ai învățat să iubești și să dorești, pe rând sau concomitent, cu trupul (as de bâte / Indrăgostiții) și cu sufletul (as de cupe / doi de cupe).

Lăsați-vă cu totul să plutiți în fluidul cupelor, iubiți din inimă și deschiși, dar totodată, nu lăsați focul bâtelor să se stingă.
În speranța că v-am adus puțină claritate, sau măcar câteva puncte de vedere pe care să le luați la analiză, vă întreb pe final: unde vă regăsiți, când și cum decideți să treceți la next level? 

Când "te doresc" devine "te iubesc"?

.........
Și nu uitați, până data viitoare iubiți-vă mult, mult.
A.R.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu