Persoane interesate

joi, 17 iunie 2021

Compatibili și / sau complementari în iubire?

 Pentru cei care știu măcar puțină astrologie, sau sunt interesați de chestiuni de genul zodii, horoscop, este ceva normal ca la primele discuții cu o persoană nouă în viața noastră, să ne punem întrebarea: "oare ce zodie este, suntem compatibili?" 

Mulți veți nega, și mai mulți veți spune că nu contează asta, câțiva cu siguranță ați tăiat din start orice posibilitate de a schița o relație, când ați aflat zodia potențialului partener, și știați voi că în general nu sunteți compatibil cu X semn zodiacal.

Ei bine, vin și vă spun că nu există compatibilitate 100%, sau 0 % în nicio combinație de semne zodiacale. Sigur că unele combinații sunt mai potrivite, altele mai puțin. 

Într-o relație, din punct de vedere al semnelor zodiacale, dacă compatibilitatea trece de 55% există șanse foarte mari de reușită. Ceva ce depășeste 78% este ideal. Dar aici vorbim de compatibilitate astrologică între zodia natală, ascendent, Lună, Marte și Venus în zodii și case.

Nu am să vă plictisesc cu amănunte, pentru asemenea detalii, pot răspunde în particular. Să revenim, zic, la zodiile noastre.

Așadar, să considerăm că ați întâlnit pe cineva care, sub o formă sau alta, a reușit să vă facă inima să bată mai tare, mai altfel, cineva deosebit care, să zicem, este dintr-o zodie cu care vă considerați compatibil. Așa-i că faceți pași spre manifestarea relației cu mai multă încredere? Așa-i... 

Și surpriză, merge o perioadă, și apoi, ceva se rupe...ceva parcă nu mai funcționează ca un ceas elvețian, ceva parcă scârție. 

De ce? Pentru că acea compatibilitate nu a fost dublată de complementaritate. Un numerolog, probabil că mi-ar susține punctul de vedere, dar mă limitez să vorbesc despre ceea ce știu și ceea ce am studiat.

În teorie, compatibilitate mare există între zodii ale aceluiași element: foc, aer, apă, pământ. Și asta se întâmplă pentru că nativii posedă în general, aceleași calități, aceleași opinii, aceleași puncte de vedere. 

O compatibilitate la fel de bună, dar și  complementaritate există și între semnele de foc și aer, precum și între pământ și apă. Pentru că în teorie ele se completează reciproc, pentru că focul nu poate să ardă în absența aerului, iar pământul se usucă fără apă.

Prima excepție aici, o fac nativii de cuspidă extremă, care sunt natural compatibili și complementari tot cu nativi de cuspidă, iar regulile mai sus menționate se aplică mai greu, din cauza influențelor din două zodii diferite ca manifestare.

Revenind, chiar dacă compatibilitatea este mare, șansele ca o relație să dea greș sunt mari, dacă nu există și complementaritatea care să aducă profunzime acelei compatibilități. Degeaba ești compatibil cu partenerul/a, dacă nu știi sau nu poți să îl completezi. 

Degeaba aveți amândoi același scop, dacă resursele care vă pot duce la atingerea lui nu vă sunt complementare. Dacă acele resurse sunt aceleași, se vor epuiza și scopul final nu va fi atins, pentru că luptați cu aceleași arme, consumați aceeași energie, practic nu vă completați.

Iar idealul în doi, este combinația celor două elemente. Așa că, dragii mei, când porniți la drum într-o nouă relație, când dragostea vă încearcă, asigurați-vă că nu sunteți doar compatibili, ci vă și completați reciproc.


Nu trebuie să fii la fel ca celălalt, nu trebuie să fii nici opusul lui - contrar vorbei cu "opusurile se atrag" - trebuie să fiți în echilibru. Prea mult foc duce la incendii, prea multă apă la inundații, prea mult aer la tornade, prea mult pământ la deșert. 

Dar ce bine este când puțin vânt mai alungă ploaia, când puțin foc mai modelează pământul, când puțin pământ mai temperează văpaia focului...și tot așa. 

Aș vrea să cred că v-am făcut să înțelegeți de ce este important să nu rămânem blocați pe compatibilitatea generală, și să fim dispuși să vedem dincolo de ea. 

Pentru ca Divinul Feminin - Venus, și Divinul masculin - Marte, să poată forma cercul YIN și YANG, este nevoie de mai mult decât simpla compatibilitate. Și vă spun sincer, că un Marte și o Venus, acolo unde trebuie pe harta natală, face cât zece compatibilități la un loc.

..........

Și nu uitați, până data viitoare, iubiți-vă mult, mult.

A.R.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu