Persoane interesate

joi, 13 mai 2021

NU TE ÎNDRĂGOSTI DE MINE!

 

    Sună...dur, sună a cea mai clasică formă de egoism. NU TE ÎNDRĂGOSTI DE MINE!! Avertisment, atenționare, dovadă de egoism? Nepăsare, poate? Dorință de a profita, fără remușcare, de posibilele, eventualele sentimente și emoții ale celuilalt? Ați spune, cu siguranță, DA! 
    Priviți și din celălalt unghi: ar putea fi grija ca tu sa nu suferi? Sau dacă da, de ce cineva ți-ar purta de grijă, dacă sentimente chiar nu este dispus să investeasca? 
    ”De ce să îmi pese dacă tu ai putea să suferi?”
    Poate pentru că există, totuși adânc mascate, sentimente? 
"Și totuși nu vreau sa suferi, nu te îndragosti de mine...!" 
    Asta e ceea ce spune? Dar ce simte, cu adevărat? Simte? Cum să știi, cum să ai certitudinea, cum sa afli dacă vreodată ar putea fi ceva mai mult?
    Poate fi o dorință de a-l proteja pe celălalt? 
”Dar dacă nu vrei să mă faci sa sufăr de ce imi impui limite? De ce îmi spui înainte să înceapă, că se va termina..? Și că voi suferi dacă mă îndragostesc de tine...”

NU TE ÎNDRĂGOSTI DE MINE!!

    Bun, dragilor...haideți sa vedem. 
    Ce se ascunde de fapt în spatele acestei afirmații, pe care, sub o formă sau alta, ori ne-a fost adresată, ori am fost puși în situația de a o spune?
    So..this is the case history:
- un EL și o EA, se simt, se tatoneaza, se privesc, se caută, conexiunea la nivel mental este maximă, la nivel fizic nu se manifesta...not yet. 
    O lună, două, zece, un an, doi. 
    Si brusc, ceva se întamplă, ceva ce face ca manifestarea să treaca din mental (și) în fizic. 
    You name it: Destin, Soarta, Universul, Law of atraction, anyway, nu contează, ceva rupe lanțul și booom, conexiunea e acolo, palpabilă, dureros de palpabilă, se simte atracție, dorință, tensiune sexuală și pasiune extremă, de o poți tăia cu cuțitul. 
    Urmând șirul evenimentelor, după primele îmbrățisări mai stângace, după primele săruturi coborâte parcă din Cerul pasiunii, după alte atingeri și îmbrățișări făcute cu disperarea unor călători însetați în deșert, vine dușul rece care te aduce la realitate: 
NU TE ÎNDRĂGOSTI DE MINE!! 

    Haideți să oprim puțin povestea, și să analizăm. În acest moment nici nu conteaza cine a făcut afirmația, EL sau EA, conteaza că s-a făcut. 

    Situația este de genul: ”văd/simt că mă placi, că mă vrei, (by the way, dorința si patima nu se pot disimula credeți-mă pe cuvânt), dar eu nu pot oferi mai mult. Te vreau, te doresc, vreau să te am, să te posed, vreau să pătrund în cele mai ascunse locuri ale tale, dar nu vreau să te indrăgostești de mine.    Atâta timp cât nu o vei face, va fi ok, dacă se întâmplă, vei suferi.”

    Concluzia la prima vedere este asta: "Eu te avertizez, să știi cu ce ai de-a face, nu pot să îți fac loc in inima și sufletul meu", sau, să folosesc un limbaj de argou "vreau doar a quick one". 

    Dacă EA a fost cea care a spus asta, EL de obicei nu este (prea) afectat. Avem așadar o singură posibilă urmare:
    Bărbatul are instinct de vânător, femeia se joacă și e dispusă să fie vânată, deci conexiunea se manifestă ➡️se trece la next level➡️se consumă pasiunea➡️se termină➡️situație win-win. 
    Mai poate exista și varianta extinsă cu repetarea pașilor de mai sus. Dar oricum, odată cu consumarea relației la nivel fizic, sexual, it will come to an end, eventually.
    Vedeti, femeia nu e complicată deloc atunci când EA este cea care manifestă dorința și îl folosește pe el doar așa...că l-a vrut și l-a avut, iar EL e doar un pion, un simplu instrument (nu râdeți, că se poate și așa :)) )
    Acum, ar mai fi o nuanțare: există varianta cu EA singură și fără obligații, și cu EA căsătorită, având loc în acest caz - o situație nu neapărat rară - de triunghi amoros. (Asta e un subiect ce va merita un articol separat, promit să îl fac!!)

   .............și acum e acum.................

    Dacă EL îi spune ei, "NU TE ÎNDRĂGOSTI DE MINE" avem mai multe variante. Le vom lua pe rând:

Varianta 1, și cea mai simplă, și ideală:
EA aude avertismentul➡️îl înțelege➡️decide să iasă din situație. Punct. (Dar niciodată nu e așa simplu). EL pleacă, ea trece peste, conexiunea este încheiată.
Varianta 2:
EA înțelege➡️decide totuși să dea curs manifestării➡️relația se consumă➡️ea totuși se îndrăgostește în ciuda tutoror avertismentelor. 

De aici pornește nebunia. Și avem un număr de situații, am luat în calcul cele mai comune si simple scenarii.

Situatia 1. EA se îndrăgostește➡️manifestă dragostea➡️relatia se consumă➡️EL pleacă➡️ea se simte folosită și SUFERĂ

Situația 2. EA se îndrăgostește➡️manifestă dragostea➡️relatia se consumă➡️EL manifestă și rămâne in conexiune➡️conexiunea devine stabilă doar la nivel fizic, însă nu și emoțional➡️din nou o situație win-win cu potential mare de stabilitate în timp, din punct de vedere fizic, sexual.  Yuppyyy, right?

Situația 3. EA se îndrăgostește➡️manifestă dragostea➡️relația NU se consumă➡️el manifestă și rămâne totuși in conexiune - pe care el in continuare o dorește consumată pe plan fizic - ➡️ea cere implicare emoțională pentru a se putea manifesta fizic ➡️el refuză➡️conexiunea se termină➡️amândoi pot fi afectați.
    Cu siguranță, mai sunt și alte situații, alte scenarii, dacă vreți sa le comentăm, cu drag aștept mesaje.
   
  La o analiză mai atentă, un fin observator, ar putea intui ceva mult mai profund. 
    Această delimitare, această exprimare evidentă a faptului că el refuză să se implice emoțional, și că în mod specific, clar, concis, el efectiv trage semnalul de alarmă ”Nu te îndrăgosti de mine”, poate totuși să însemne și altceva, o dezamăgire imensă, o frustrare de care nici el nu este conștient, o traumă poate, o frică de a se implica, pentru a nu fi rănit, pentru a nu deveni vulnerabil...poate experiențe trecute care l-au marcat drastic.
    Și ce faci, când simți că EL e atât de închis, atât de hotarât sa nu mai lase pe nimeni acolo, în suflet, dar când însuși sufletul lui strigă IUBESTE-MĂ? Sunt aici, vreau sa mă iubesti și să ma înveți să iubesc!?! 
    Poți trece peste ”Nu te îndragosti de mine”? Ai avea puterea, timpul, răbdarea să vindeci cu Iubire? Ar merita?

(Va urma, probabil mâine, ”Despre triunghiuri în relații: Poate fi Dragostea, Dragoste în trei?!” )




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu