Persoane interesate

sâmbătă, 15 mai 2021

Tipuri de femei: Lady of the house or business woman? Semne zodiacale.


    Răspunsul la întrebarea asta, este o chestie care ține de persoana pe care o întrebi, dacă e femeie sau bărbat, dacă are țeluri profesionale sau domestice, dacă are ajutor din partea familiei, dacă este din fire mai caldă sau mai rece, depinde de ce anume a văzut în familia de origine, de lipsuri și frustrări, sau dimpotrivă...

    La fel, depinde de ce sau de cât a învățat, depinde ce emisferă a creierului este dominantă, cum vede ea relația cu partenerul, cum vrea să își crească potențialii copii, ce zodie este, cum vede independența sau codependența, ce și cât are, cum consideră să își îndeplinească nevoile și dorințele...și câte și mai câte.

    Lady of the house....Dacă întrebați un bărbat, această situație - atât timp cât nu se simte nevoia de venituri extra generate de salariul soției -  este situația ideală. Ce poate fi mai frumos decât să te întorci acasă, unde găsești întotdeauna masa gata așezată, mâncarea caldă, curățenie impecabilă, o soție veșnic cu zâmbetul pe buze, gata să iți stea la dispoziție? Visul oricărui bărbat tradiționalist, care se simte îndreptățit să primească toate astea, pentru că, el muncește pentru bani, ea stă acasă pentru el, el este cel obosit, ea cea odihnită, el este cel care ”suportă” răutățile societății, ea este protejată în universul ei călduț de acasă, fără griji, fără stres, fără nimic care să-i lipsească....Ea ar trebui să îi fie pe veci recunoscătoare, pentru că ea nu trebuie sa facă nimic, ea are doar o grijă: el și eventual copiii lor. Ce să fie greu în asta ar zice unii,? 

    Sincer acum, am cunoscut și am vorbit despre subiectul acesta cu femei care nu ar avea absolut nimic de obiectat, ba chiar ar considera ceva absolut normal. ”Treaba lui e să facă și aducă bani acasă, treaba mea e să am grija de el și de confortul căminului.Am soț, am casă, am copii, când să mai merg și la muncă? Nu muncesc destul?”Am tras de aici concluzia că  genul acesta de femei s-ar considera absolut fericite și împlinite, pentru ele, aceasta este realitatea pe care o recunosc, pe care și-au dorit-o, pe care au creat-o, aceasta este normalitatea, din punctul lor de vedere. Aspirațiile lor sunt să aibă cea mai frumoasă casă, cea mai frumoasă familie, să facă cea mai bună mâncare, să aibă cei mai educați copii, și să își iubească soțul.

    De obicei, aceste femei sunt și mămici iubitoare, soții devotate, care nu ar concepe să nu existe în vreo zi mâncare gătită proaspăt, să nu fie praful șters, sau să aibă cumva vreo pată pe blatul din bucătărie sau vreun vas nepus la locul lui în chiuvetă. Casa este regatul ei,ea este Regina mamă,  aici, în vatra căminului ea de simte stăpână, se simte puternică și împlinită. Nici nu concepe viața altfel. De obicei, aceste femei sunt preponderent din zodiile Rac, Balanță, Pești și  Taur. (Dragi domni, dacă asta vă doriți, luați aminte la ce spun astrele). 

   Femeile de carieră, în schimb, sunt acele femei care par a se simți prizoniere între pereții propriei reședințe,  par a se sufoca dacă toată ziua ar trebui să și-o dedice casei, copiilor sau soțului. Sunt acele femei cărora nu le pasă că într-o zi mănâncă pizza sau fast-food, sunt acele femei în bucătăria căreia, cu siguranță găsești și pete, și vase murdare, pentru că ea a considerat că are altceva mai interesant de facut, de spus, de citit. ”O sa le spăl mai tarziu, o să curăț imediat ce văd mail-ul ăsta, imediat ce răspund la apelul asta, etc.”

   De obicei, acest gen de femeie este foarte stăpână pe ea, foarte calculată, uneori chiar rece, de obicei nu are nevoie de un bărbat să o protejeze, din punct de vedere profesional este angajata ideală care își petrece week-end-uri și sărbători la birou, pentru a termina un proiect ajuns la deadline. De multe ori, această femeie poate fi antreprenoare de succes, angajatoare de bărbați, lucru care îi conferă o satisfacție maximă, iar soțul, dacă îl are, este doar un accesoriu. Cu cât este mai de succes și el, cu atât mai bine se simte, clar atrage bărbați puternici, orientați tot spre carieră sau dispuși să fie în umbra ei. Sunt soții care tind spre high-class, iubesc și atrag luxul, apreciază bărbații care pot oferi acestea, pot fi foarte loiale dacă consideră de cuviință. Copiii lor sunt foarte bine educați, orientați spre succes, si independenți, învățați să se desprindă rapid de casă. (Zodiile în care de obicei găsești femeia de carieră, dragii mei, sunt Capricorn, Vărsător, Fecioară, Scorpion).


 Mai există și o altă categorie cu femei pe care eu m-am gândit să le numesc femeile cameleon. Ați ghicit, ele sunt un mix între primele două categorii, au abilități multiple, au multe planuri, sunt tot timpul agitate, ocupate, se împart între casă și carieră, jonglează cu proiecte pentru job, puzzle-uri pentru copii, îngrijirea căminului, a soțului, încearcă sa le facă pe toate. Surprizător este că reușește, cu un enorm consum de energie, să le și facă pe toate, și nu are odihnă până nu termină tot ce și-a propus.  Casa ei nu va fi niciodată impecabilă, dar va arăta decent și primitor, mâncarea ei este făcută pe loc, gustoasă dar nu elaborată, partenerul va fi mereu bine îngrijit, dar nu răsfățat, copiii vor fi activi, zgomotoși, veseli, comunicativi. Aceste femei sunt foarte independente, își declară independența, rivalizează pe toate planurile cu partenerul de viață care neapărat trebuie să țină pasul cu ea, și să o lase să se desfășoare în voie, pentru a se simți egala lui, niciodată inferioară. Pot desfășura activități, sau pot avea joburi tipic masculine, sunt foarte pasionale și extrovertite, și niciodată nu ascund ceea ce simt. Pot fi soții foarte bune și afectuoase, dar și impulsive, nu se feresc de conflicte, pe care le rezolvă bărbătește, fără manevre tipic feminine. (Aceste femei sunt preponderent în zodiile Berbec, Săgetător, Gemeni, Leu)

Deci, domnii mei...ce să fie? :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu